Prohlášení o přístupnosti skryté

Tato webová prezentace (dále jen prezentace, web) byla vystavěna v souladu s českými Pravidly tvorby přístupného webu.  Výjimky z této metodiky jsou vypsány v Nepřístupné části webu.

Narazíte-li na problémovou stránku, informujte, prosím, našeho technického správce a pokusíme se problém vyřešit.

Nepřístupné části webu

Informace o dalších standardech

• Zdrojový kód prezentace splňuje normu XHTML 1.0 Strict vydanou konsorciem W3C.
  • Kaskádové styly splňují normu CSS level 3.

O navigaci mezi stránkami

Na začátku každé stránky se nachází odkaz „Přeskočit na hlavní obsah“, „Přeskočit na doplňující obsah“, odkaz na úvodní stranu ve formě loga, dále hlavní navigační menu a vyhledávání.

Klávesové zkratky (na alfanumerické klávesnici)

Klávesa 1
Přeskočí na hlavní obsah stránky.
Klávesa 2
Přeskočí na doplňující obsah.
Klávesa 3
Přeskočí na začátek stránky.

Poznámka: Například v Internet ExploreruSafari lze přeskočit na hlavní obsah stisknutím kláves Alt+1. V Mozilla Firefoxu pak Alt+Shift+1.  V Opeře lze vyvolat menu s klávesovými zkratkami pomocí kombinace kláves Shift+Esc, potom stačí stisknout danou klávesu, např. 1.

Externí odkazy a nová okna

Odkazy vedoucí mimo tuto prezentaci jsou označeny ikonou (externí odkaz) a odkazy otevírající nové okno jsou označeny ikonou (nové okno).

Nemá-li uživatel zapnutý JavaScript, příslušné ikony jsou nahrazeny obrázkem na pozadí. Nemá-li uživatel JavaScript ani obrázky (popř. kaskádové styly), neuvidí ikony žádné.

Možnosti personalizovaného prohlížení

Prezentace je k dispozici pouze v jednom (základním) stylu, ale některé prohlížeče podporují vypínání/personalisování stylů na různých úrovních.

• Mozilla Firefox podporuje vypnutí stylu a uživatelské styly.
  • Opera podporuje pokročilou manipulaci se styly včetně desítky přednastavených šablon.

Kontakt na technického správce

V případě nouze můžete poslat zprávu našemu technickému správci na e-mail .

RSSRSS

31. 12. 2017

OSCAR v roce 2017 a dále ...

Při bilancování roku 2017 byly rozhodující výsledky v hlavních činnostech sdružení. Jedním z hlavních úkolů bylo řešení současné situace v platbách mýtného u obytných automobilů s největší povolenou hmotností nad 3.500 kg. Tento problém řešilo sdružení v zastoupení několika dalších organizací více než čtyři roky. Během mnoha jednání na Ministerstvu dopravy s mnoha ministry (za poslední období se jich vystřídalo až 8) bylo dosaženo dohody poté, co zástupci sdružení prokázali úředníkům ministerstva, že příčinou stavu v platbách mýtného v ČR byla špatně uzavřená smlouva na provozování mýtného systému se společností Kapsch. Poslední ministr propustil z úřadu úředníky, se kterým OSCAR dohodu dojednal a po několikadenním pobytu v úřadu celou dohodu bez znalostí podrobností šmahem pera zrušil. Pro informaci – ČR má jako jediná země EU jednu kategorii pro automobily nad 3,5 t bez ohledu, zda slouží k podnikání či ne, zda vezou náklad 4,0 t nebo 40 t. Naopak, příkladem velmi dobré spolupráce a vzájemného respektování je příprava a provedení jubilejního, již 15. ročníku mezinárodního veletrhu obytných vozidel a jejich příslušenství CARAVANING Brno. Na rekordních 15.000 m2  výstavní plochy byla ve dvou pavilonech prezentována obytná vozidla posledního modelového roku za velkého zájmu návštěvníků. Tento veletrh patří mezi několik výstavních akcí, které mají rostoucí trend, obdobně, jako i výstava  FOR CARAVAN v Praze na jaře 2017. Spolupráce organizátorů a sdružení OSCAR vyústila ve všech oblastech zabezpečení veletrhu včetně doprovodného programu ve spokojenost jak vystavovatelů, tak i návštěvníků. Svoji spokojenost s obsahem a rozsahem akce vyjádřili i zástupci výrobců obytných vozidel ze zahraničí, protože jak známo, v ČR není výrobce obytných vozidel v tom pravém slova smyslu. V začátku roku 2018 budou přepracovány webové stránky sdružení na tzv. responzivní, které budou i díky novému obsahu dosažitelnější z mobilních zařízení. Cílem je, aby byly blíže těm, kteří je sledují často a nejen k získání vstupenky na výstavu koncem roku. Současně již nyní se připravuje další jednání k mýtnému s „novou vládou“ a zajištění odborné části výstav obytných vozidel, na kterých se opět sejdeme. Příznivcům campingu a caravaningu přeje OSCAR úspěšný rok 2018, bezpečné  příjemné cestování.

Archiv novinek

Kontaktní údaje